Kamers / Zimmer in Heerlen

De Huismijt uitgave 10 (januari 2017)

De nieuwe Huismijt is uit. Om hem te bekijken of te downloaden ga naar de links pagina.

Ontbijt in Heerlen

Na je eerste overnachting in je nieuwe studentenkamer in Heerlen heb je waarschijnlijk nog niet al je keukenspulletjes op orde en heb je nog geen boodschapjes gedaan. Wat is het dan heerlijk dat je je op het Pancratiusplein, in hartje Heerlen, kunt laten verwennen met een uitgebreid, goed verzorgd ontbijt! Er zijn meerdere café’s die deze mogelijkheid bieden (bij voorbeeld café Bracke, Oppidom, en café de Kromme Toeter) maar ons eigen warenvergelijkend onderzoek heeft uitgewezen dat je voor het best verzorgde ontbijt bij café de Kromme Toeter moet zijn. Daar word je gastvrij ontvangen met een glas vers geperst (!) sinaasappelsap, waarna een heerlijk ontbijt met een flink stuk vers stokbrood, twee sneetjes brood, een stuk peperkoek, een gebakken ei met spek, ham, kaas, jam en boter op smakelijke wijze wordt geserveerd. Naar keuze wordt hier een kop koffie of thee bij geserveerd. En dat allemaal voor slechts 5 euro! Op het terras van Café de Kromme Toeter kun je gebruik maken van de door de stad Heerlen gratis beschikbaar gestelde wifi-internetverbinding Heerlen Live; binnen kun je gebruik maken van de gratis eigen wifi-internetverbinding van Café de Kromme Toeter.

Een leuke bijkomstigheid: je leert tevens de stad een beetje kennen!

Interview met Elian Hoving en Bjorn

Elian voelt zich thuis in Heerlen en ze is blij dat ze op de Benzenraderweg woont.

Bron: Welkom@Zuyd

Studeren in Heerlen?

Dit las ik vanochtend in het LD:

Heerlen heeft een van de grootste hogescholen van Nederland binnen haar gemeentegrenzen, maar mag de gemeente zich ook een studentenstad noemen?

De redactie is benieuwd naar de ervaringen van studenten. Studeer je in Heerlen en woon je er ook, mogelijk tot grote tevredenheid? Ga je hier studeren, maar kies je liever voor een kamer in Maastricht of Sittard? En wat is dat eigenlijk, een echte studentenstad?

Mail ons! redactieparkstad@mgl.nl

67% van de studenten betaalt te veel huur!!

Ongeveer twee op de drie studenten betalen meer huur voor hun kamer dan volgens het zogeheten woningwaarderingsstelsel (WWS) wettelijk is toegestaan. Het gaat gemiddeld om een bedrag van 65 euro per maand. 

Klik hier en lees verder!!!!

Bij ons, (www.studentenkamers.com), worden de huurcommissie-punten voor de gehuurde kamer altijd in het huurcontract vermeld. 

Dus: kom in Heerlen studeren en wonen :-)

Nieuwe kleur voor de deuren

Alle deuren zullen langzaam gaan veranderen in deze mooie rustgevende kleur. 

Waarschuwing voor Internet Explorer

 Gebruik Safari, Firefox of Chrome.

Zie:      Klik hier!!!!!

Hogeschool Zuyd: beste hogeschool

De Hogeschool Zuyd is de beste grote hogeschool van Nederland. Dat staat in nieuwste editie van de Keuzegids Hoger Onderwijs.

De Hogeschool Zuyd staat al jaren bij de beste hogescholen van Nederland. Vorig jaar was de school met Heerlen als thuisbasis nog nummer drie.

In de top-10 van opleidingen met de allerhoogste waarderingscijfers doet de hogeschool het ook goed. De op één na beste hbo-olpeiding zit in Heerlen. Het gaat om de opleiding fysiotherapie. Bovenaan deze lijst staat de Katholieke Pabo Zwolle, een van de laatste zelfstandige pabo's in Nederland.

Bron: Limburgs Dagblad (2 december 2009)

zie ook:

www.keuzegids.org/p1045

Heerlen Studentenstad?

Heerlen, studentenstad? Jazeker!
Je zou het misschien niet meteen denken, maar in Heerlen en omgeving is genoeg te doen. Vaak ook nog met korting.

Het Pancratiusplein is een plek waar je zeker moet zijn geweest. Veel leuke cafe’s zijn hier te vinden en in de zomer is het een groot terras. 

Hou je van winkelen? Dan ben je in het centrum aan het goede adres, maar vergeet ook de grootste woonboulevard van Europa niet.

Vanuit Heerlen ben je snel in de andere studentensteden in de buurt, zoals Maastricht en Aken. Beide zijn met de trein goed te bereiken. 

In de directe omgeving van de stad zijn veel interessante attracties, denk maar eens aan Snowworld en het Gaiapark…  daar kun je even ontspannen na het studeren.

 

 

Onze nieuwe Huurders

Het is natuurlijk ontzettend leuk om van tijd tot tijd nieuwe mensen in huis te krijgen.

Wij verwelkomen deze mensen dan ook van harte